Sajtóközlemény

2012.12.19.

Komplex technológiafejlesztés az OPTIGÉP Kft.-nél uniós támogatásból

A békési székhelyű OPTIGÉP Kft. 69  millió forint uniós támogatásból valósította meg projektjét a GOP-2011-2.1.1/B - „Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című pályázati kiírás keretében, az Új Széchenyi Terv segítségével

Részletesebben

OMÉK 2017

Várunk minden kedves látogatót a budapesti OMÉK kiállításon

szeptember 20.-24-ig, az A pavilon 112/A standján!


AgriPlanta-RomAgroTec

AGROmashEXPO 2016

Nagydíjat nyertünk!

Az év újdonsága!!!

2015 év végén debütált az OptiCorn Prémium névre hallgató kukorica-betakarító adapter, amelynek egyedülálló, alumínium hajtóműházas hajtásrendszere egy hosszú fejlesztőmunka eredménye, amit a németországi GKN-Walterscheid GmbH-val karöltve végzett az Optigép Kft.

A tesztek 2014 és 2015-ben nemcsak hazai körülmények között, hanem 2015 tavaszán a Dél-Afrikai Köztársaságban is zajlottak, ahol a hazainál jóval nagyobb, 18-20 tonna/ha-os állományban kellett helytállnia a gépnek.

Az OptiCorn Prémium adapteren nincsen lánchajtás, mindent hajtóművek hoznak mozgásba, ezzel karbantartásmentes üzemeltetést biztosítva.

Az oldalhajtás kardán-, ill. szöghajtóműveken keresztül biztosított.

Jelenleg teljesen egyedi megoldás a piacon, hogy az adapter sebességváltó hajtóművel is rendelkezik, így szerelés nélkül egy kar segítségével az adott állománytól függően lassítható, ill. gyorsítható a gyári alapértékhez képest +/- 5 %-kal a működési sebessége.  Hajtóművel meghajtott a terelőcsiga is, ill. soronként Walterscheid biztonsági kapcsolók vannak beépítve, valamint az egyes törőegységeket is Walterscheid kardánok kötik össze, ami a flexibilitást növeli.

Ennek az adapternek, ill. a teljes adaptercsaládnak a másik nagy újdonsága, hogy csak rozsdamentes anyagok, ill. alumínium felhasználásával készül a vázszerkezetük, ill. az alkatrészeik 90 %-a, amellyel jelentős, 20 %-os súlycsökkenés érhető el egy hagyományos, acélvázas felépítésű adapterhez képest. Az anyaghasználat előnyei nemcsak a súlycsökkenésben, hanem ezzel párhuzamosan a kedvezőbb üzemanyag-felhasználásban, a taposási kár csökkenésében, valamint a hosszabb várható élettartamban érhetők tetten, illetve a vízállásos területek betakaríthatóságában van jelentős előnye.

További információért keressen bennünket elérhetőségeink bármelyikén, vagy kattintson a Termékek - Kukorica betakarítás - OptiCorn Prémium menüpontra.


OMÉK 2015

Az Optigép Kft. is kiállítja gépeit az OMÉK-on,

Budapesten a Hungexpo területén, 2015. szeptember 23-tól 27.-ig.

 

Várjuk megtisztelő érdeklődésüket

az "A" szabadterület (mezőgazdasági gépbemutató) SZ-601-es standján!

 

NAS 12 soros és PSM 8 soros napraforgó ill.

OptiCorn 6 soros csukható kukorica betakarító adapterek...

és még sok minden más! 

OptiGaléria a facebook-on

Kedves adapter tulajdonosok, kedves látogatóink!


Kérünk Titeket küldjetek általatok készített képeket az

OPTIGÉP Kft. adaptereiről/gépeiről facebook-on üzenetben 

 vagy a balczo.agnes@optigep.hu e-mail címre.


Az OptiGalériában gyűjtjük és osztjuk meg ország-világgal a fotóitokat.


Előre is köszönjük!!!


Újabb díj, újabb elismerés

Köszönjük a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elismerését!


Komplex technológiafejlesztés az optigép kft.-nél

Opti Betakarító Adapterek

 

Video

Agromalim 2010

Agromalim 2010 - Arad, Románia 2010. szeptember 9-12.

 

Az aradi Agromalim Expo nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszer-ipari szakkiállításon hagyományosan több magyar cég is részt vesz. A kiállítás 21-edik alkalommal kerül megrendezésre. Az Optigép kft közös magyar standon állítja ki világszerte ismert napraforgó és kukorica betakarító adaptereit. Minden érdeklődőt várunk a standunkon, ami az A és B pavilon közötti szabadtéri területen lesz található.

Díjat nyertünk az AGROSALON kiállításon

A 2009. októberében Nyitrán megrendezett AGROSALON kiállításon az OPTIGÉP Kft. PSM típusú napraforgó betakarító adaptere elismerő oklevélben részesült

PSM adapter

Bejelentkezés

Regisztráció