Cégünkről

Katt a logóra!

Az OPTIGÉP Gépgyártó és Kereskedelmi Kft. 1993-ban alakult, 100 %-ban természetes személyek tulajdona. Tevékenységi körünk a mezőgazdasági gépek gyártására és értékesítésére terjed ki. A társaságban több mint 140 fő dolgozik. Dolgozóink több éves tapasztalattal rendelkeznek termékeink gyártásában és fejlesztésében. Elsősorban a napraforgó és a kukorica betakarításához gyártunk és fejlesztünk gépeket.

Fő gyártmánycsoportunk a NAS típusú napraforgó betakarító adapterek. Ezzel a termékünkkel a magyar piacot teljes mértékben uraljuk, ami termékeink minőségének, kiforrottságának köszönhető, de nagy hangsúlyt fektetünk a jó és gyors szervizelésre illetve a megbízható alkatrészellátásra is.

A gyártmányaink fejlesztése során több szabadalmat dolgoztunk ki. A gyártmányaink, a soros napraforgó betakarító adapterek fejlesztésénél az FVMMI GM Kht. (MGI- Gödöllő) vizsgálati és szántóföldi mérési tapasztalataira támaszkodtunk. Az elmúlt években közösen fejlesztettük ki a szárzúzós változatot, mely a napraforgó betakarító adapterek között egyedülálló konstrukciós megoldás. Napraforgó adaptereink szabadalmazott konstrukciója és rezgőasztala lehetővé teszi a rendkívül alacsony adapter kialakítását, ezzel jelentősen csökken a napraforgó betakarítás vesztesége. Tapasztalataink szerint veszteség megtakarításból (egyéb technológiákhoz viszonyítva) egy 6 soros napraforgó adapter ára már 250-300ha úton megtérül. Ha rossz betakarítási viszonyok vannak (dőlt vagy gombával fertőzött állomány) ez fokozottan igaz.

Az új PSM típusú napraforgó betakarító adapterünk alapvető működési mechanizmusa megegyezik az NAS adapterekével, tehát rendelkezik azok minden előnyös tulajdonságával. PSM típusú szárzúzós napraforgó adapterünk Nyitrán az AGROSALON 2009 vásárban elismerő oklevélben részesült. Forradalmian új megoldás az alacsony építési magasságú szárzúzó, mely további előnyöket biztosít a felhasználónak. A betakarítással egy menetben elvégzi a növényi szár zúzását és lehetővé teszi a betakarítást követő azonnali talajművelést.

Napraforgó adaptereink dolgoznak már Romániában, Szlovákiában (itt szintén abszolút piacvezetők vagyunk), Moldáviában, Szerbiában, Csehországban, Bulgáriában, Ukrajnában, Kazahsztánban, Ausztriában, Oroszországban, Franciaországban, Kanadában és az Amerikai Egyesült Államokban.

2007-re fejlesztettük ki az OptiCorn típusú szárzúzóval szerelt kukoricabetakarító adapterünket. A saját fejlesztésű, OptiCorn típusú kukorica betakarító adaptereinkkel minimális karbantartási igény mellett, nagy betakarítási sebességgel, kitűnő munkaminőséggel végezhető a csöves kukorica betakarítása. Ez a termékünk is elkezdte hódító útját. Magyarországon kívül Romániában, Szlovákiában, Ukrajnában, Moldáviában, Oroszországban és az Amerikai Egyesült Államokban is értékesítjük.

2015 év végén debütált az OptiCorn Premium névre hallgató kukorica-betakarító adapter, amelynek egyedülálló, alumínium hajtóműházas hajtásrendszere egy hosszú fejlesztőmunka eredménye, amit a németországi GKN-Walterscheid GmbH-val karöltve végzett az Optigép Kft. A tesztek 2014 és 2015-ben nemcsak hazai körülmények között, hanem 2015 tavaszán a Dél-Afrikai Köztársaságban is zajlottak, ahol a hazainál jóval nagyobb, 18-20 tonna/ha-os állományban kellett helytállnia a gépnek. Az OptiCorn Premium adapteren nincsen lánchajtás, mindent hajtóművek hoznak mozgásba, ezzel karbantartásmentes üzemeltetést biztosítva. Az oldalhajtás kardán-, ill. szöghajtóműveken keresztül biztosított. Jelenleg teljesen egyedi megoldás a piacon, hogy az adapter sebességváltó hajtóművel is rendelkezik, így szerelés nélkül egy kar segítségével az adott állománytól függően lassítható, ill. gyorsítható a gyári alapértékhez képest +/- 5 %-kal a működési sebessége.  Hajtóművel meghajtott a terelőcsiga is, ill. soronként Walterscheid biztonsági kapcsolók vannak beépítve, valamint az egyes törőegységeket is Walterscheid kardánok kötik össze, ami a flexibilitást növeli. Ennek az adapternek, ill. a teljes adaptercsaládnak a másik nagy újdonsága, hogy csak rozsdamentes anyagok, ill. alumínium felhasználásával készül a vázszerkezetük, ill. az alkatrészeik 90 %-a, amellyel jelentős, 20 %-os súlycsökkenés érhető el egy hagyományos, acélvázas felépítésű adapterhez képest. Az anyaghasználat előnyei nemcsak a súlycsökkenésben, hanem ezzel párhuzamosan a kedvezőbb üzemanyag-felhasználásban, a taposási kár csökkenésében, valamint a hosszabb várható élettartamban érhetők tetten, illetve a vízállásos területek betakaríthatóságában van jelentős előnye.

Termékeink garanciális javítását Magyarországon teljes mértékben magunk látjuk el. Külföldi értékesítés esetén ezt a feladatot viszonteladóink vállalják fel.

Gyártmányaink minőségét az ISO 9001 minőségbiztosítási rendszer és az MGI Gödöllő rendszeres vizsgálata garantálja.

Termékeink CEjelöléssel rendelkeznek. Oroszországi szállításokhoz (GOSZT-R) megfelelőségi bizonyítványt tudunk biztosítani.

Társaságunk rendelkezik a folyamatos jó minőségű termékek gyártásához szükséges eszközökkel és gépekkel (CNC élhajlítógép, lézervágógép, CNC esztergapadok, CNC megmunkáló központok, hagyományos esztergapadok, marógépek, argon- védőgázas hegesztőgépek, lángvágógép, élhajlítógépek, présgépek, stb.) és ezek fejlesztéséről illetve cseréjéről folyamatosan gondoskodunk. Termékeinket új elektrosztatikus porfestéssel felület kezeljük. Gyártmányaink tervezésénél Solid-Edge háromdimenziós tervező (CAD) programot használunk.

Piaci helyzetünk stabil, termékeinket Magyarországon és a környező országokban széles körben ismerik. Alkatrészellátásunk folyamatos, rugalmas. A minőség és a megbízhatóság mellet jellemző ránk a rugalmasság és a vállalt határidők pontos betartása.

Komplex technológiafejlesztés az optigép kft.-nél

Minőségpolitika

Az Optigép Kft. vezetősége – a társaság hosszú távú gazdaságos működésénekbiztosítása mellett – alapvető céljának tekinti az MSZ EN ISO 9001:2015 számúszabvány előírásai szerint kiépített minőségirányítási rendszer működtetését,tanúsíttatását és eredményességének folyamatos fejlesztését.

Részletesebben

Bejelentkezés

Regisztráció