Sajtóközlemény

2012.12.19.

Komplex technológiafejlesztés az OPTIGÉP Kft.-nél uniós támogatásból

A békési székhelyű OPTIGÉP Kft. 69  millió forint uniós támogatásból valósította meg projektjét a GOP-2011-2.1.1/B - „Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című pályázati kiírás keretében, az Új Széchenyi Terv segítségével

Az OPTIGÉP Kft. a mezőgazdasági gépgyártás és értékesítés területén hazánk egyik dinamikusan fejlődő, jelenleg is igen előkelő helyen álló vállalkozása. A cég fennállása óta törekszik arra, hogy infrastruktúrája megfeleljen a kor kihívásainak. A végbement piacszerzéseik következtében megnőtt keresletet figyelembe véve döntöttek a beruházás megvalósítása mellett, mely révén létrejövő kapacitásnövekedés hozzájárul piaci pozíciójuk további erősítéséhez, innovációs képességük javításához.

A projekt keretében a cég egy meglévő porfestő technológia helyett egy új, korszerűbb, nagyobb munkadarabok befogadására alkalmas porfestő technológiát telepített. Az új technológia befogadásához alkalmassá kellett tenniük a jelenlegi porszóró műhelyüket, melyhez jelentős átalakítások és bővítések váltak szükségessé az épületben. Így az új technológia befogadására alkalmas épület beépített alapterülete a jelenlegi 446,157-ről 973,677 m²-re bővült. A projekt eredményeként az OPTIGÉP Kft. meglevő porfestő kapacitása várhatóan növekedni fog. A jelenlegi oldószeres festés jelentős része kiváltásra kerül a porfestési technológiával, így magasabb műszaki színvonalú termékek készülhetnek megnövekedett kapacitással.

A projekt megvalósulása után sokkal termelékenyebb, könnyebben szervezhetőbb lesz a gyártás. Az új technológiai sortól minőségi javulást is várnak és nem utolsó sorban jelentősen csökken a környezet terhelése, ha az oldószeres festési technológia használatát minimálisra tudják csökkenteni.

Piaci pozíciójukat tovább erősíthetik a keletkező kapacitásbővítéssel illetve a festési minőség további javításával.

A fejlesztés az Új Széchenyi Terv GOP-2011-2.1.1/B pályázati kiírás részeként valósult meg 197 652 472 forintból, amelyhez a cég 69 145 214 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Patkás János ügyvezető
Cím: 5630 Békés, Vesztői út 1/1.
Telefon: +36 66 411
E-mail: patkas.janos@optigep.hu
www.optigep.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu

Vissza

Bejelentkezés

Regisztráció